Kişiler Hukuku
-
Tüzel Kişinin Tanımı ve Özellikleri
Türk Medeni Kanunu’na göre tüzel kişiler, bir amacı gerçekleştirmek için kurulan ve hukuki işlem yapabilme kapasitesine sahip olan kuruluşlardır. Tüzel…
Devamını Oku » -
Fiil Ehliyeti Bakımından Gerçek Kişilerin Sınıflandırılması
Fiil ehliyeti bakımından gerçek kişileri tam ehliyetliler, tam ehliyetsizler, sınırlı ehliyetsizler ve sınırlı ehliyetliler olarak sınıflandırmamız mümkündür. Tam Ehliyetliler Tam…
Devamını Oku » -
Kişilik Hakkının Korunması
Kişilik hakkı ihlal edilen kişi, ihlalin hukuka uygunluğunu sağlayacak bir sebep bulunamadığı takdirde ihlalin sonuçlarına karşı çeşitli hukuki imkanlardan yararlanabilme…
Devamını Oku » -
Fiil Ehliyeti Nedir? Şartları Nelerdir?
Fiil ehliyeti, Türk Medeni Kanunu’nun 9. maddesine göre kişinin kendi fiiliyle hak edinebilme ve borç altına girebilme yeteneğine verilen addır.…
Devamını Oku » -
İsim ve Soyisim Değişikliği Davası
İsim ve soyisim değişikliği davası; isim ve soyisim yönünden ayrı ayrı da talep edilerek açılabilmektedir. Yani kişi, yalnızca isim değişikliği…
Devamını Oku » -
Koruma Amaçlı Özgürlüğün Kısıtlanması Nedir?
Koruma Amaçlı Özgürlüğün Kısıtlanmasının amacı nedir? 4721 sayılı TMK’da düzenlenen Koruma Amaçlı Özgürlüğün Kısıtlanması hükümleri ile kişinin korunması amacı ile…
Devamını Oku » -
Vesayet Nedir ve Nasıl Sona Erer? Vasi Atanması Nedir?
Vesayetin kapsamında yardıma ihtiyacı olan gerçek kişiler var. İstisnai bir hal olan tüzel kişiliğe kayyım atanması durumu da vesayetin kapsamına…
Devamını Oku »