Dernekler Hukuku
-
Derneklerin Sona Ermesi
Derneklerin sona ermesi konusunda derneğin sona ermesinin sebepleri ve derneğin sona ermesinin sonuçları olmak üzere 2 başlığı ele alabiliriz. Derneklerin…
Devamını Oku » -
Derneklerin Denetlenmesi
Derneklerin denetlenmesi, derneğin iç denetimi ve derneğin dış denetimi olmak üzere 2 farklı yolla gerçekleşir. Derneklerin iç denetimi ve derneklerin…
Devamını Oku » -
Derneklerin Yapabileceği ve Yapamayacağı Faaliyetler
Dernekler faaliyetlerini, kuruluş amaçlarını gerçekleştirmek için ortaya koyar. Tabii olarak yapabileceği faaliyetlerde herhangi bir izin almasına gerek yoktur. Fakat bazı…
Devamını Oku » -
Derneklerin Şube ve Temsilcilik Açması
Derneklerin şube ve temsilcilik açması, uygulamada dernekler hukukuna ilişkin olarak karşılaşılan en yaygın taleplerden biridir. Dernekler, gerekli görülen yerlerde genel…
Devamını Oku » -
Derneklerin Kuruluşu
Dernekler, kuruluş bildirimini, dernek tüzüğünü ve gerekli belgeleri yerleşim yerinin bulunduğu yerin en büyük mülkî amirine verdikleri anda tüzel kişilik…
Devamını Oku » -
Dernek Çeşitleri Nelerdir?
Dernek çeşitlerini ayrı ayrı incelemekte fayda bulunmaktadır. Dernekler; gerçek veya tüzel en az yedi kişinin kazanç paylaşma dışında belirli ve…
Devamını Oku » -
Derneğe Üyelik
Derneğe üyelik; olağan üyelik ve olağan olmayan üyelik olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Üyelik kazanılması kişiye hak ve borçlar yükler. Olağan…
Devamını Oku » -
Derneğin Organları – Yönetim & Denetim Kurulu
Derneğin organları zorunlu organlar ve seçimlik organlar olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Derneğin zorunlu organlarını da yönetim kurulu, denetim kurulu ve…
Devamını Oku »