Aile Hukuku
-
Vesayet ve Vasi Ne Demektir?
Vesayet, velayet altında olmayan küçükler, kısıtlı bireyler ve bir yıldan uzun süreli hapis cezası almış kişilerin mal varlıkları ve kişilik…
Devamını Oku » -
Genel Boşanma Sebepleri Nelerdir?
Türk Medeni Kanunu’na göre, genel boşanma nedeni evlilik birliğinin temelden sarsılması olarak tanımlanmıştır. Ayrıca, eşlerin boşanma konusunda anlaşmaları ve ortak…
Devamını Oku » -
Boşanma Davası Nasıl Açılır?
Boşanma davası, evliliği sona erdiren hallerden biri olup evlilik birliği kuran kişiler bu birliği sonlandırmak istediklerinde boşanma yoluna başvurmaktadır. Boşanma…
Devamını Oku » -
Anlaşmalı Boşanma Nedir?
Anlaşmalı boşanma davası, evliliğini sonlandırmak isteyen çiftlerin birbirleriyle anlaşarak nafaka, mal paylaşımı ve çocuğun velayeti gibi önemli konularda bir protokol…
Devamını Oku » -
Yoksulluk Nafakası Ve Kaldırılması Davası
Yoksulluk nafakası, 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu’na göre düzenlenen dört çeşit nafaka türünden biridir. Evlilik birliğinin boşanma ile sona ermesi…
Devamını Oku » -
Yardım Nafakası Nedir? Şartları Nelerdir?
Yardım nafakası ekonomik durumu iyi olan aile bireylerinin ekonomik açıdan zorda olan verdiği destektir. Bu desteğin miktarının ne kadar olacağı…
Devamını Oku » -
Mal Ayrılığı, Paylaşmalı Mal Ayrılığı ve Mal Ortaklığı
Eşlerin evlilik birliğini sona erdirmek istemeleri halinde uygulanacak mal rejimini seçme hakları bulunmaktadır. Bu husus 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu’nda…
Devamını Oku » -
Mal Rejimi Nedir? Mal Rejimi Türleri Nelerdir?
Mal rejimi, eşlerin evlenmeden öncesinde ve sonrasında edindikleri mallar üzerindeki hak ve yükümlülüklerin boşanma sürecinde tasfiye edilmesine dair kurallardır. Kanun…
Devamını Oku » -
Evlilik Birliği Hakkında Bilinmesi Gerekenler
4721 sayılı Türk Medeni Kanunun Aile hukuku kitabında Evlilik birliğinin organizasyonu; evlilik birliğinde eşlerin hak ve yükümlülüklerini, kadının soyadını, evlilik…
Devamını Oku » -
Boşanma Davası Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Boşanmada müşterek hayat tamamen sonlandırılır. Fakat ayrılığa karar verilmişse müşterek hayat askıya alınmış demektir. Her iki durum içinde mahkemeye başvurularak…
Devamını Oku »